stockholmer

10.8.07

organik giysi

burda organiklik kavrami biraz abartilmis gibi gorunuyor. magazalarda organik pamuktan yapilmis organik kiyafetler satiyorlar. bize de ugramasi yakindir ya da ugramistir belki de.

9.8.07

grev var!

az önce öğrendim ki thy'deki seçimlerde greve evet kararı çıkmış. 6 gün önceden belirtmek koşuluyla thy çalışanlarının yakında greve gitmesi bekleniyor. ben de büyük ihtimalle dönemeyeceğimdir. hayırlı, uğurlu olsun. beni beklemeyin..

fitness

geçen gün zara ile konuşuyorduk. konu günlük spordan açıldı, sonra "istersen yakındaki spor merkezinden sana geçici kart çıkartabiliriz" dedi ama bu saatte mi denir be zaram? göbek yaptım ben kaç aydır. geçti artık, geçti.

8.8.07

müzik ve müzik

bugün kesinlikle bir şeyler kutlanıyordu ama çözemedim. her köşebaşında ya bir keman tınısı ya da saksafon sesi alıyordu kulakların pasını. hatta şehir merkezindeki bir sahnede büyükçe bir grup toplanmış danslar eşliğinde jazz çalıyordu. metrodaki keman ve yan flüt soloları ise yer altına hapsediyordu sizi. bense ipod'um yerine şehrin harmonik tınısına bıraktım bu akşam kendimi.

made in turkey

h&m'de ne var ne yok bir bakalım dedik. neyi beğendiysek, neye elimizi attıysak hepsi made in turkey çıktı. uyduruk olanlar da genelde made in china, vietnam, bangladesh diye gidiyor. en son londra'da gap mağazası gezerken aynı durumla karşılaşmıştık. aynen uzaklaştık.

7.8.07

mjölk

birisi su isveclilere yemekle sut icilmeyecegini soyleyebilir mi lutfen? hayir, o degil de siz icerken benim midem kalkiyor.

kutup insani vs. ekvator insani

mats gecenlerde tatilden dondu. bir suredir beraber calisiyoruz. genc, sarisin, renkli gozlu uzunca sacli klasik bir isvec erkegi, giyimine de dikkat ediyor. bugun sabah tramvayi kacirmamla beraber ayni vagona denk dustuk. laf lafi acarken ogrendim ki adam 30 yasinda ve 2 cocuk babasiymis. ayni sekilde jenny var. o da 33 yasinda ama ikisi de 25'ten yukari gostermiyor. beni de 4-5 yas daha yasli zannediyorlarmis. olayi tamamen ekvator insaninin erken olgunlasmasina baglayarak susuyorum.
--
buraya geldigimde ilk yazdigim yaziya baktim da aksama ne yemek yapacagimi dusunmek konusunda dert yanmisim. artik oyle bir derdim yok cunku surekli disarda yiyorum. restoranlarinda cogu acik bufe ve standard fiyat. insan daha ne ister ki?

tatil havasi

david var burda bizim, baklava degil, dun tatilden dondu. bakti havalar hala cok guzel. ben daha cok tatil isterim dedi. mudure soylemis, 1 hafta daha izin almis. yine gitti. hicbir yerde böyle bir rahatlik görmedim.

toplar geliyo olum!

gecen cuma aksami, sehrin kalbur ustu sayilabilecek bir yerinde sözde kebapci dukkanindayiz. calisanlar her zaman oldugu gibi turk. kendi aralarinda bagira cagira konusmaya basliyorlar. "olm toplar geliyor lan yarin, kirk bes bin tane, ibne la hepsi, seyretmeye gideriz" cumartesi gunu olan escinseller gecidinden bahsediyorlar ama turk her yerde turk.

sokaktan kısa kısa

twitter'a beklerim

flickr

hepsine bakalım mı?

oldies but goldies