stockholmer

21.7.07

toplu taşıma

burada otobüs ve tramvaylara köpekler de binebiliyor. dikkat etmek lazım o sebeple, bir bakmışsınız yan koltukta bir alman kurdu sizi selamlıyor. bazıları pek agresif olabiliyor, tramvaydaki görevli önünden geçemiyor filan. kolay iş değil yani kondüktörlük burda.

bir de sms göndererek bilet almaca var ki epey ilginç bir olay. otobüste şoföre mesajın saatini göstermeye çalışırken arkanızda uzun kuyruklar oluşabiliyor. niye sms ile uğraşıyorsun, parayı direk şoföre takdim etsene demeyiniz, olmuyor. çünkü toplu taşımada nakit devri çoktan kapanmış burda. illa ki önceden biletlerini alman lazım. son dakikaya kalırsan, sms atarsın. en yakın mesafe için 5 ytl keserler, üstüne bir de soğuk su içersin.

otobüste birkaç kez başıma geldi, bindiğim yerle indiğim yerdeki şoförler farklıydı. binerken sarışın kadındı, inerken zenci adam olmuş. acaba karıştırıyor muyum diye düşündüm uzun süre. sonradan gözümle gördüm de rahatladım, her seferinde aynı durakta değişiyorlarmış.

kadın şoför demişken, onlar da çok yaygın burda. tramvay, otobüs, tren, taksi hiç fark etmiyor. çok dar yerlere park etmeyi bilen kadın sürücüler bile var, gidip bileklerinden öpesim geliyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

sokaktan kısa kısa

twitter'a beklerim

flickr

hepsine bakalım mı?

oldies but goldies