stockholmer

24.6.07

rallici otobüs şoförleri

burdaki otobüs şoförleri ankara'nın yeşil halk otobüsleriyle kesinlikle yarışır. hatta bir adım önde olduklarını bile iddia edebilirim çünkü burdakilerin uzmanlık alanları körüklü otobüsler. bir de isveçliler otobüste kolay kolay başkasının yanına da oturmuyorlar, pencere kenarını kapan koltuğa oturuyor. diğerleri de ampul gibi ayakta dikiliyorlar. hatta gidip körüğün orda bekliyorlar ki bir sağa bir sola döne döne gitsinler.

yaşadığım adanın bağlı olduğu merkezde bir süpermarkete girdim ki yer altında 2 katlı kocaman bir yermiş. bizdeki gibi şu reyonlar un, şeker öbürleri konserve diye yazmamışlar tepelerine, illa ki dolaşıyorsun her yerini. bir de öyle bir düzensiz ki reyonlar, labirent gibi. real'in gözünü seveyim.

bir yerlerimi kaldıramayıp evden çıkamadığım için ve bugün de pazar olduğu için alışveriş merkezleri yine kapalıydı. pazar günleri genelde 4-5 gibi kapanıyorlar. akşamları değil de sabahları gezmeye alışsam iyi olacak. tabi hava gece 12'de biraz kararır gibi yapıp 3 saat sonra tamamen aydınlandığı için ne akşam kaldı, ne de gece. bu arada dün burdaki ilk haftamı doldurmuş oldum.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

sokaktan kısa kısa

twitter'a beklerim

flickr

hepsine bakalım mı?

oldies but goldies